Tolk Pools tijdens conferentie De Poolse arbeidsmigratiebubbel

Onlangs heb ik tijdens de conferentie De Poolse arbeidsmigratiebubbel: “wie werkt er in en aan Nederland in 2027?” mogen tolken.
Op Flexwonen  staat een interessant verslag van deze conferentie.Terugblik Conferentie De Poolse arbeidsmigratiebubbel: “wie werkt er in en aan Nederland in 2027?”
“Arbeidsmigratie is een elementaire stut van onze economie.” Zo opende wethouder Weverling van gemeente Westland de conferentie over de krimpende arbeidsmigratie uit Polen. Alleen een pakket van verschillende maatregelen biedt soelaas voor de toekomst, concludeerden de deelnemers van de conferentie.

conferentie Westland migratiebubbel

Door de vergrijzing in Polen vanaf 2020, gecombineerd met de almaar stijgende Poolse economie, zal het aantal Poolse arbeidskrachten snel afnemen. Vandaag werd de urgentie van het probleem vastgesteld. Welke concrete stappen moet Nederland de komende jaren nemen om dit tekort op te  vangen.

Professor Pawel Kaczmarczyk van de universiteit van Warschau lichtte toe dat Polen een land is met een jonge bevolking. Over vijftig jaar zal het een van de oudste bevolkingen zijn. Er komen daarom minder arbeidsmigranten uit Polen. Daarnaast speelt de concurrentie tussen landen. Volgens Kaczmarczyk ervaren Poolse arbeidsmigranten een verandering in Nederland: “Vroeger was het hier vriendelijk en liberaal. Dat is nu veranderd in een negatieve houding ten opzichte van immigranten.” De sleutel om dit te verbeteren is integratie. Kaczmarczyk: ”Voor Poolse arbeidsmigranten is loon belangrijk, maar om ze echt te binden aan Nederland zijn ook goede woon- en werkomstandigheden en een goed contact met de Nederlandse samenleving cruciaal.”

Inzet Nederlandse werklozen

Volgens Inge Vermeulen, directeur van Sociaal Werkbedrijf Patijnenburg, worden binnen de tuinbouw nu nog vooral jonge, flexibele mensen gevraagd voor korte trajecten. De mensen die zij bemiddelt vragen een andere inzet: “Als je iets meer investeert op de lange termijn, krijg je er geweldige, loyale medewerkers voor terug.”
Jurrien Koops, directeur van AB
U, de vertegenwoordiger van ondernemingen in de uitzendbranche, noemt de situatie ‘Code Oranje’. ”Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt moeten kunnen participeren. De groep die in Nederland werk zoekt moet hier ook werk krijgen!”
Wethouder Mohamed el Mokaddem maakte onmiddellijk gebruik van deze oproep en nodigde de uitzendbureaus uit voor een gesprek om samen deze groep meer perspectief te bieden.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.